Zoeken

Ben je op zoek naar een baan als maatschappelijk werker, cliëntondersteuner of als sociale raadsman/vrouw? Of wil je stage lopen of vrijwilliger worden bij Maatschappelijk Werk Walcheren? Solliciteer dan via de website van Zorgstroomwww.werkenbijzorgstroom.nl.

Wil je weten wat onze medewerkers zoal doen? Lees dan hier de verhalen van Mariske (Senior Sociaal Raadslid), Britt (Gebiedsteammedewerker), Alco (Cliëntondersteuner), Hanneke (Algemeen Maatschappelijk Werker) en Auke (School Maatschappelijk Werker).

…..

Huidige vacatures:

Maatschappelijk Werker (m/v)

Jouw werk

Maatschappelijk Werk Walcheren (MWW) is vrij toegankelijk voor alle inwoners van Walcheren en biedt hulp en (onafhankelijke) cliëntondersteuning, door het Sociaal Raadsliedenwerk, Schoolmaatschappelijk Werk en Algemeen Maatschappelijk Werk. We steunen mensen door het eigen vermogen aan te spreken, hen talenten te laten ontdekken en ontwikkelen, contacten met het sociale netwerk te stimuleren, de kwaliteit van het netwerk te vergroten en mensen zo te motiveren zo mogelijk een stap vooruit te zetten.

Wil jij graag werken bij een ondernemende en innovatieve organisatie die dicht bij de samenleving staat? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als Maatschappelijk Werker bied je psychosociale hulpverlening en (onafhankelijke) cliëntondersteuning aan cliënten of laagdrempelige preventieve hulp aan leerlingen in het basis en voortgezet (regulier & speciaal) onderwijs in Walcheren. Dit alles passend binnen de afgesproken kaders van de organisatie. Er wordt gewerkt vanuit de gemeentelijke visie op het sociale domein. Je werkt herstelgericht aan veelal complexe problematiek, waarbij je je inzet om de situatie te normaliseren.

Wat breng jij?

 • een afgeronde hbo-opleiding Social Work, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of Welzijn en Samenleving
 • een duidelijke visie omtrent het vakgebied
 • enige jaren relevante werkervaring als Maatschappelijk Werker
 • ervaring en/of affiniteit met kwetsbare burgers met beperkte regie en beperkte sociale zelfredzaamheid
 • je kunt goed samenwerken en levert een actieve bijdrage aan het team
 • een zakelijke schrijfstijl en een cliëntgerichte houding
 • ervaring met multidisciplinair werken
 • lef en een ‘eropaf mentaliteit
 • een transparante en open werkhouding gericht op samenwerken
 • je bent gericht op leren en ontwikkelen
 • in bezit van rijbewijs en de beschikking hebben over een auto.

Wat bieden wij?

 • een verantwoordelijke functie met veel ruimte voor professionele autonomie
 • de functie wordt gewaardeerd conform de cao Sociaal Werk, schaal 8: € 2.712 – € 3.864 bruto per maand (bij fulltime dienstverband)
 • bij de functie passende secundaire arbeidsvoorwaarden en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn.
Herken jij jezelf?
Voor meer informatie kun je contact opnemen: mwwinfo@mww.nl  of  tel: 0118-448844.
Heb je belangstelling? Volg dan deze link naar de site van Zorgstroom om direct te solliciteren.
…..

Stagiair Maatschappelijk Werk (m/v)

Ben jij de maatschappelijk werker van de toekomst?

Maatschappelijk Werk Walcheren zoekt een
Stagiair maatschappelijk Werk (m/v)
Vacaturenummer 21.003

Dit is de stage
Maatschappelijk Werk Walcheren (MWW) is vrij toegankelijk voor alle inwoners van Walcheren en biedt hulp en (onafhankelijke) cliëntondersteuning vanuit het Sociaal Raadsliedenwerk (SRW), Schoolmaatschappelijk Werk (SMW) en Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW). We steunen  mensen door hun eigen vermogen aan te spreken, hen talenten te laten ontdekken en ontwikkelen, contacten met het sociale netwerk te stimuleren, de kwaliteit van het netwerk te vergroten en mensen te motiveren om waar mogelijk een stap vooruit te zetten.

We bieden  twee combi-stageplekken binnen het AMW en SMW. Onze teams bestaan namelijk uit AMW’ers èn SMW’ers; er is plek voor twee stagiaires op onze locaties in Middelburg en Vlissingen.

Dit ben jij
Je volgt de opleiding HBO Social Work, afstudeerrichting  MWD of Welzijn & Samenleving, leerjaar  4. Je bent actief, flexibel en initiatiefrijk. Een lerende houding is als stagiair van belang. We verwachten dat je kan reflecteren op je eigen handelen, een eigen inbreng hebt bij stagegesprekken en dat je persoonlijke leerdoelen kan opstellen. Je kunt goed samenwerken en levert een actieve bijdrage aan het team. Je bent leergierig en transparant. Je hebt lef, een ‘erop-af mentaliteit’ en je kan goed zelfstandig werken.

We vinden het daarnaast belangrijk dat je passie hebt voor het vak van de sociaal werker. Dat je gemotiveerd bent voor het werken met kwetsbare burgers met beperkte regie en sociale redzaamheid.

Dit kun je verwachten
Als je stage bij MWW loopt, krijg je de kans om kennis en ervaring op te doen met complexe hulpvragen op alle levensdomeinen. Je werkt in een team van sociaal werkers in een functie met verantwoordelijkheid en ruimte voor professionele autonomie.  Je ontvangt deskundige begeleiding tijdens je stage en het schrijven van je scriptie. Nadat je je stage succesvol doorlopen hebt, ben je gekwalificeerd als startend beroepsbeoefenaar.

Herken je jezelf?
Voor meer informatie kun je contact opnemen: mwwinfo@mww.nl  of  tel: 0118-448844.
Heb je belangstelling? Volg dan deze link naar de site van Zorgstroom om direct te solliciteren.

…..

Stagiair Sociaal Raadsliedenwerk (m/v)

Ben jij het Sociaal Raadslid van de toekomst?

Maatschappelijk Werk Walcheren zoekt een
Stagiair Sociaal Raadsliedenwerk (m/v)
Vacaturenummer 21.008

Dit is de stage
Maatschappelijk Werk Walcheren (MWW) is vrij toegankelijk voor alle inwoners van Walcheren en biedt  hulp en (onafhankelijke) cliëntondersteuning door het Sociaal Raadsliedenwerk, Schoolmaatschappelijk Werk en Algemeen maatschappelijk Werk.

De Sociaal Raadslieden houden zich bezig met vragen en problemen van burgers op sociaal juridisch gebied. Zij zoeken de vraag van de burger diepgaand uit en hebben daarbij oog voor de samenhang met mogelijke andere vragen en problemen. Hierdoor weten sociaal raadslieden overzicht te krijgen van wat er speelt en wat er nodig is voor de burger om zijn situatie te verbeteren.

Sociaal Raadslieden zijn gespecialiseerd in de wet- en regelgeving op het terrein van de sociale zekerheid, belastingen, financiën, werk, wonen, vreemdelingenrecht, personen- en familierecht, onderwijs en consumentenzaken. Zij helpen burgers gebruik te maken van de regelingen en voorzieningen waar ze recht op hebben. Ook kunnen de sociaal raadslieden burgers ondersteunen bij het opstellen van brieven, het onderzoeken van bezwaarmogelijkheden, en het opstellen en indienen van een bezwaarschrift.

Dit ben jij
Je volgt een Hbo-opleiding op sociaal juridisch gebied, leerjaar 3 of 4. Je hebt affiniteit met het oplossen van juridische, sociale  en praktische problemen.  Je bent  actief, flexibel en initiatiefrijk. Een lerende houding is als stagiair van belang. Je bent communicatief vaardig en gaat graag het gesprek met mensen aan. We verwachten dat je kan reflecteren op je eigen handelen, een eigen inbreng hebt bij stagegesprekken en dat je persoonlijke leerdoelen kunt stellen. Je kunt goed zelfstandig werken en levert een actieve bijdrage aan het team.

Dit kun je verwachten
Als je stage bij SRW loopt, krijg je de kans om kennis en ervaring op te doen met complexe hulpvragen op sociaal-juridisch gebied. Je werkt in een team van sociaal raadslieden in een functie met verantwoordelijkheid en ruimte voor professionele autonomie.  Je ontvangt tijdens je stage en het schrijven van je scriptie deskundige begeleiding. Nadat je je stage succesvol doorlopen hebt ben je gekwalificeerd als startend beroepsbeoefenaar.

Herken je jezelf?
Voor meer informatie kun je contact opnemen: mwwinfo@mww.nl  of  tel: 0118-448844.
Heb je belangstelling? Volg dan deze link naar de site van Zorgstroom om direct te solliciteren.