Zoeken

Ben je op zoek naar een baan als maatschappelijk werker, cliëntondersteuner of als sociale raadsman/vrouw? Of wil je stage lopen of vrijwilliger worden bij Maatschappelijk Werk Walcheren? Solliciteer dan via de website van Zorgstroomwww.werkenbijzorgstroom.nl.

Wil je weten wat onze medewerkers zoal doen? Lees dan hier de verhalen van Mariske (Senior Sociaal Raadslid), Britt (Gebiedsteammedewerker), Alco (Cliëntondersteuner), Hanneke (Algemeen Maatschappelijk Werker) en Auke (School Maatschappelijk Werker).

…..

Huidige vacatures:

Stagiair Sociaal Raadsliedenwerk (m/v)

 Dit is de stage

Maatschappelijk Werk Walcheren (MWW) is vrij toegankelijk voor alle inwoners van Walcheren en biedt  hulp en (onafhankelijke) cliëntondersteuning door het Sociaal Raadsliedenwerk, Schoolmaatschappelijk Werk en Algemeen maatschappelijk Werk.

De Sociaal Raadslieden houden zich bezig met vragen en problemen van burgers op sociaal juridisch gebied. Zij zoeken de vraag van de burger diepgaand uit en hebben daarbij oog voor de samenhang met mogelijke andere vragen en problemen. Hierdoor weten sociaal raadslieden overzicht te krijgen van wat er speelt en wat er nodig is voor de burger om zijn situatie te verbeteren.

Sociaal Raadslieden zijn gespecialiseerd in de wet- en regelgeving op het terrein van de sociale zekerheid, belastingen, financiën, werk, wonen, vreemdelingenrecht, personen- en familierecht, onderwijs en consumentenzaken. Zij helpen burgers gebruik te maken van de regelingen en voorzieningen waar ze recht op hebben. Ook kunnen de sociaal raadslieden burgers ondersteunen bij het opstellen van brieven, het onderzoeken van bezwaarmogelijkheden, en het opstellen en indienen van een bezwaarschrift.

Dit ben jij

Je volgt een Hbo-opleiding op sociaal juridisch gebied, leerjaar 3 of 4. Je hebt affiniteit met het oplossen van juridische, sociale  en praktische problemen.  Je bent  actief, flexibel en initiatiefrijk. Een lerende houding is als stagiair van belang. Je bent communicatief vaardig en gaat graag het gesprek met mensen aan. We verwachten dat je kan reflecteren op je eigen handelen, een eigen inbreng hebt bij stagegesprekken en dat je persoonlijke leerdoelen kunt stellen. Je kunt goed zelfstandig werken en levert een actieve bijdrage aan het team.

 Dit kun je verwachten

Als je stage bij SRW loopt, krijg je de kans om kennis en ervaring op te doen met complexe hulpvragen op sociaal-juridisch gebied. Je werkt in een team van sociaal raadslieden in een functie met verantwoordelijkheid en ruimte voor professionele autonomie.  Je ontvangt tijdens je stage en het schrijven van je scriptie deskundige begeleiding. Nadat je je stage succesvol doorlopen hebt ben je gekwalificeerd als startend beroepsbeoefenaar.

 Herken je jezelf?

Voor meer informatie kun je contact opnemen: mwwinfo@mww.nl  of  tel: 0118-448844. Heb je belangstelling, dan kun je je brief en CV uploaden op de website van Zorgstroom: www.werkenbijzorgstroom.nl